PWA (Progressive Web Applications)

– en samling nya features i moderna webbläsare

Vi har alla fyllt mobilen med appar som vi kommer använda en gång men aldrig mer. De flesta av oss har tappat uppkoppling mitt i ett köpflöde och fått börja om när vi är online igen. Vi har alla surfat in på en sajt som tar alldeles för lång tid att ladda, givit upp och gått vidare till annat. Allt detta kommer vara ett minne blott i framtiden!

För ett par år sedan introducerades ett nytt koncept PWA, Progressive Web Applications, som är en samling nya features inom webbutveckling för moderna webbläsare. Twitter, Instagram och Pinterest är några av de som redan tagit fram PWA:s.

Fördelarna med att bygga en PWA är många. Vi har nedan listat några bra features:

  • Möjlighet att skicka pushnotiser via webbläsaren. Vilket öppnar upp för nya sorters webblösningar och tar bort behovet av en hel del appar som byggts native enbart för pushnotiser.
  • Kort laddningstid är idag avgörande för användarupplevelsen, tar sidan för lång tid att ladda tappar man besökare som inte återkommer. Med hjälp av något som kallas för Service workers kan man cacha innehåll för att skapa snabba sidor.
  • Offlinestöd som bidrar till en bättre upplevelse för användaren vid dålig uppkoppling eller begränsat med surf.
  • Fullskärmsläge för appliknande upplevelse i mobilen med fördelen att lösningen indexeras av sökmotorer.

Några exempel på PWA:s hittar ni här https://pwa.rocks/

Vill ni veta mer om PWA och hur tekniken kan användas för att skapa mervärde för era målgrupper? Kontakta oss på Sublime så berättar vi mer!

Tillbaka till senaste nytt